Inspiratie

Metdomotica-langerthuis.jpg
 

We kunnen honderduit vertellen over de voordelen van domotica en slim wonen. Dat doen we dan ook graag, maar daarin zijn we niet uniek. Er zijn genoeg goede installateurs & elektronicawinkels die allemaal hun steentje bijdragen aan de bereikbaarheid en perfecte installatie van de meest prachtige smarthome-systemen.

Het grote verschil met ons is dat wij niet gebonden zijn aan producten en producenten. Wij installeren niet en hoeven derhalve geen keus te maken voor één of meer systemen of merken. Ook hoeven we niet tot 10 cijfers achter de komma alle ins en outs van een systeem te beheersen. Uitvoering is een wezenlijk andere expertise dan advies. Als adviseur kennen we alle systemen in de markt en verdiepen we ons continu in nieuwe technieken. Onze focus ligt altijd op functionaliteit in combinatie met prijs (en niet te vergeten betrouwbaarheid) en we proberen dit zo transparant mogelijk naar onze klant te presenteren. We “sturen” niet naar technieken waar we de hoogste marge op kunnen behalen, of naar een systeem waar we dealer van zijn of wat op voorraad ligt. We hebben zeker onze voorkeuren voor bepaalde systemen (niets menselijks is ons vreemd - ook wij hebben van ons huis een smarthome gemaakt) maar de vraag van de klant is bepalend voor de inhoud van ons advies. Door jarenlange ervaring met zowel ontwerp als installatie van diverse smarthome-systemen, weten we precies waarover we praten.

Daarnaast zijn wij - al zeggen we het zelf - heel goed in staat om techniek om te zetten naar begrijpelijke taal, zodat je zonder dat je technisch jargon hoeft te beheersen, toch weet wat je krijgt. We nodigen je graag uit zodat je dit zelf aan den lijve kunt ervaren.

Als laatste durven we wel te beweren dat je elke euro die je aan ons uitgeeft dubbel en dwars terugverdient in tijd die bespaart en kosten die je niet hoeft te maken omdat we fouten helpen voorkomen. Als je ons niet gelooft, dan laten we graag enkele klanten het woord voor ons doen.

 
 

Voordelen van domotica


Toekomstbestendig

Oude bomen verplant je niet! Hoe oud je ook bent - als je eenmaal op de juiste plek zit, verhuis je liever niet. Maar ondertussen veranderen behoeften wel. En dan wil je niet afhankelijk zijn van anderen. Techniek kan hierbij helpen. Door voorzieningen te treffen spelen we in op veranderende wensen in de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan valbeveiliging of dat het gas afgesloten wordt zodra er rook wordt gedetecteerd.

Metdomotica-iconen-5.png

Veilig

Automatische deuren-en-ramen-dicht-controle, met één druk op de knop het alarm aan, overal of in zones, alles in het volle licht bij onraad, camera registraties met gezichtsherkenning, alles zichtbaar op je eigen beeldschermen of die van hulpdiensten, deuren open en sluiten op afstand, zodat er nooit meer sleutels hoeven te circuleren. De lijst lijkt oneindig.

Ver weg naar een prettig buitenland? Thuis staat alles in een handomdraai in de vakantiestand. De thermostaat gaat lager, het alarm gaat er op, de gordijnen openen en sluiten op gezette tijden, de verlichting floept aan en weer uit, het huis lijkt bewoond.

Metdomotica-iconen-3.png

Duurzaam

Lichten die bij afwezigheid automatisch dimmen of uit gaan. Zelfdenkende zonneschermen die de warmte buiten houden zodat de airco in rust kan blijven. Een thermostaat die zelf terugschakelt als het huis verlaten is. Een knop bij de voordeur die alle overbodige apparatuur in huis uitschakelt. De wasmachine die start als de zonnecollectoren energie opwekken. Wat zou dat besparen?

Comfortabel

Hoe fijn is het dat je de gordijnen vanuit je bed kunt bedienen voordat de thuishulp binnenkomt? Zodat de dag je tegemoet lacht? Of bedien je liever je gordijnen vanaf de bank als je film wilt kijken zonder hinderend daglicht? Zodat je heerlijk in je film op kunt gaan.

Eén systeem zorgt werkelijk overal voor muziek zodat er door het hele huis gedanst kan worden met eventueel in iedere kamer een andere muziek- en dansstijl. Met één druk op de knop staat alles stil. En natuurlijk is dit ook mogelijk met beeld. Hoe heerlijk is het om een film lekker in bed “af te kijken”?

Meer inspiratie? Kijk dan op onze inspiratiepagina voor voorbeelden waar wij enthousiast van worden!