Gezond binnenklimaat

Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen in onze samenleving. Dit geldt voor de manier waarop wij met afval en uitstoot omgaan maar ook hoeveel grondstoffen worden gebruikt bij de productie van materialen die wij gebruiken in de bouw. Een CO2 footprint is tegenwoordig geen exotisch begrip meer en ook in de bouwsector speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Zo worden huizen beter geïsoleerd en tochtdicht gemaakt, goed voor de uitstoot en stookkosten natuurlijk! Maar het betekent ook dat er steeds minder frisse lucht onze huizen binnenkomt. Duurzaamheid mag natuurlijk niet ten koste gaan van onze eigen gezondheid.

Fabrikanten als Netatmo spelen hier al slim op in door luchtkwaliteitsmeters voor consumenten op de markt te brengen. Het is natuurlijk fijn om te kunnen zien hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in huis - meten is weten en zo - maar wat is weten zonder regelen? Je kan natuurlijk zelf een raam open zetten als je een melding van slechte luchtkwaliteit op je telefoon krijgt. Het is natuurlijk veel leuker en makkelijker wanneer er een koppeling is met een ventilatiesysteem en deze automatisch een tandje bij zet wanneer de luchtkwaliteit afneemt. Beschikt je woning niet over een ventilatiesysteem? Je kan een luchtkwaliteitsmonitor natuurlijk ook koppelen met een elektrisch (dak)raam, voeg hier een weerstation aan toe om het raam te beschermen tegen harde wind en regen en je hebt een veilig en effectief systeem!

InspiratieCasper Rebholz