Overal muziek

Overal muziek - waar en wanneer je maar wilt. Op dit gebied is Sonos op zijn zachtst gezegd een fenomeen te noemen. Want hoe knap is het als je vanuit het niets (15 jaar geleden bestond Sonos nog niet) de grootste speler in de markt wordt. Wij zijn fan (goede prijs, waanzinnig geluid, prachtig design), maar betreurden altijd dat Sonos niet of nauwelijks te integreren was. Er waren andere oplossingen en zogenaamde system integrators (partijen die alle systemen aan elkaar koppelen om vervolgens alles te bedienen vanuit één app) boden dan ook andere merken aan. Tot nu toe dan. Want sinds kort is Sonos koppelbaar en dat is erg prettig. Koppeling van systemen maakt het leven namelijk aangenamer. Hoe leuk wordt het als je je muziek niet alleen kunt bedienen vanaf één app, maar ook vanaf een knop op de wand. Bijvoorbeeld in de badkamer of op het terras. En denk dan ook aan de koppeling met verlichting en het meelopen in scenario’s. Zo maak je van je woonkamer een poppodium omdat je tegelijkertijd de sfeerverlichting aanpast aan de muziek. Of denk aan een scenario sfeer waarbij het licht wordt gedimd, de gordijnen automatisch dicht gaan, de gashaard gaat branden en een vooraf bedachte playlist over de boxen schalt.

Door muziek te koppelen aan je domotica systeem heb je niet alleen overal toegang tot het systeem (dus zowel vanaf de smartphone, tablet als op de wandknoppen) maar kun je ook koppelingen maken met knoppen, sensoren en stembediening. Zo begint automatisch Adele haar repertoire te zingen als je vanuit je werk thuiskomt en via de alarmtag je alarm uitschakelt en de scene huis betreden activeert. Je kunt op een feestje in de partymode je hele huis mee laten genieten van de muziekkeus van de DJ Armin van Buren en je zet in de slaapkamer met je stem Barry White aan als de stemming daar om vraagt.

Bovendien bedien je alles vanuit één app en heb je niet een aparte app voor geluid, licht, temperatuur en alarm nodig. Hoe prettig is dat?

NB de voorbeelden zijn illustratief. De keus bij jou thuis laten we graag aan jouw eigen invulling over.

InspiratieCasper Rebholz