Seriematig

Domotica

Kans of bedreiging?

In seriematige residentiële bouwprojecten kun je tegenwoordig vrijwel niet meer om domotica heen. Naast de groeiende vraag naar meer comfort en veiligheid vanuit de consument speelt domotica een steeds grotere rol bij de monitoring van energiesystemen. Vanaf januari 2021 is dit volgens de BENG-regelgeving verplicht. Argumenten genoeg om domotica op te nemen in elk project. Toch blijkt het in de praktijk nogal een uitdaging om in een seriematig project hét systeem te vinden wat het beste is. Er komen veel vragen op je af. Aan welke verplichtingen moet ik voldoen? Wie is mijn doelgroep? Wat is het verdienmodel? Hoe dek ik risico's na oplevering af? Waar vind ik de juiste partners? METDOMOTICA helpt in dit hele proces en draagt zorg voor een perfect eindresultaat.

ONZE DIENSTEN

Advies

Formatdevelopment

Ontwerp

Procesimplementatie

Projectbegeleiding

Kopersbegeleiding

Seriematige toepassing van techniek vraagt om een wezenlijk andere aanpak dan een maatwerkoplossing. Er moeten namelijk al heel veel keuzes gemaakt worden, voordat je de eindklant te spreken krijgt. Later in het proces is het bijna ondoenlijk om elke wens van de koper te honoreren. Je moet nu eenmaal standaardiseren en zo efficiënt mogelijk werken.

Toch wil je als aanbieder en bouwer van woningen ook in kunnen spelen op veranderende wensen van de gebruikers. Domotica is zelfs een uitgelezen kans om de eindklant klant beter te bedienen en tegelijkertijd extra rendement te genereren. Maar hoe vind je dan het beste systeem? En een partner die je in het ontzorgt in het gehele proces? Dan helpt METDOMOTICA.

HET PROCES

Afbeelding1

Vooronderzoek

Een goed begin is het halve werk. Daarom beginnen we met altijd met vooronderzoek met als essentieel eerste onderdeel hiervan: het doelgroeponderzoek. Wat wil de beoogde eindklant? Welk budget is beschikbaar? We onderzoeken verschillende oplossingsrichtingen en toetsen we wat de slagingskansen hiervan zijn. Hiermee voorkomen we dat we veel tijd, geld en energie verspillen aan trajecten waarvan we al snel hadden kunnen weten dat de kans op succes heel klein was. De opgedane kennis uit het vooronderzoek gebruiken we eventueel later weer in het traject, als we de hele customer journey uit gaan werken.

Advies & ontwerp

Goede ideeën zijn er genoeg, het is de kunst om een oplossing te bedenken die door de klant ook écht wordt gevraagd (én gebruikt). Het allerliefst met verschillende opties zodat je aan een zo breed mogelijk spectrum aan klantwensen gehoor kunt geven. In een efficiënt proces waarbij vrijwel alles aan de voorkant mogelijk lijkt, terwijl aan de achterzijde toch alles is gestandaardiseerd.

Wij weten als geen ander wat er bij komt kijken om dit soort processen vorm te geven. Voor de gebruiker en opdrachtgevers maken wij in heldere en begrijpelijke taal wat het beoogde eindresultaat is, terwijl wij tegelijkertijd aan het eind van het ontwerpproces alle relevante bouwpartijen voorzien van benodigde technische input. 

Realisatie

Een goed ontwerp is niets zonder een vinger aan de pols tijdens de realisatiefase. Er kunnen simpelweg te veel dingen misgaan. Daarom zijn wij vrijwel altijd actief betrokken bij de realisatiefase van een project. Als begeleider en procesbewaker. Zodat we snel in kunnen spelen als er wijzigingen nodig zijn of planningen in de knel dreigen te komen. Maar onze rol kan nog verder gaan. Naast projectbegeleiding, kunnen wij ook de kopersbegeleiding verzorgen en de gehele customer experience voor onze rekening nemen. Van het eerste klantcontact tot uitleg bij oplevering. Op deze manier wordt de klant op alle punten begeleid en worden bouwpartijen voorzien van alle relevante informatie terwijl je als opdrachtgever volledig wordt ontzorgd. Indien gewenst kunnen we zelfs een actieve rol spelen bij de keus voor de uitvoeringspartij.

Nazorg & evaluatie

Techniek is prachtig, maar nooit 100% onfeilbaar. Geen enkele oplossing blijft helemaal onaangeroerd door de tand des tijds. Daarom zijn nazorg en evaluatie een essentieel onderdeel van ons proces. Hiermee borgen we de kwaliteit van de bedachte oplossingen en leren we van elk project (én zorgen we voor goede documentatie voor onszelf en derden). Tegelijkertijd dragen we zorg voor perfecte implementatie van het proces in de organisatie van de opdrachtgever.

ONZE ERVARING

Wij weten als geen ander wat er bij komt kijken om de juiste technieken te vinden, combineren en door te vertalen naar ultiem gebruiksgemak. Wij doen al jaren niet anders. Wij gebruiken onze jarenlange ervaring bij onder andere GooseBumpz, METDOMOTICA Smart Home Advies en Bayhouse om in elk project de beste match te vinden tussen techniek en klantbehoefte.

GooseBumpz

Aan knoppen draaien

ERP implementatie waarbij de klant zelf per functie zijn wensenlijst en offerte kan aanpassen.

Smart Home Advies

Vergelijken

Format waarbij alle domotica systemen in Nederland op basis van functies en prijs worden vergeleken.

Bayhouse

High end maatwerk

Format development high end smarthome propositie inclusief kopersbegeleiding.

Meer weten over onze ervaringen en projecten?

Seriematig

%d bloggers liken dit: